McDonald’s Corporation Headquarters

McDonald’s Corporation Headquarters

Chicago, Illinois, United States
 

Products Used

The new headquarters for McDonald’s Corporation in the West Loop neighborhood of Chicago provides a state-of-the-art facility that fosters collaboration among 2,000 employees. Designed to maximize workforce collaboration, the 490,000-square-foot building features inviting spaces made from aesthetically pleasing, yet highly durable, materials.

The design of the new headquarters for McDonald’s is modern, sleek, and bright. Banker Wire’s L-81 woven wire mesh pattern can be found throughout the building as a functional and decorative accent. In the lobby and lounge, L-81’s large percent open area lends itself well as space dividers. The ability to see through the brightly finished wire mesh allows for uninterrupted sightlines and natural light to filter into the space while creating distinct separations. The simple and rigid form of L-81 juxtaposed against the natural warmth of the wood creates an airy and open feeling within the area. Elsewhere in the facility, the same woven wire mesh is used as decorative ceiling elements above pendant lights to add additional texture and interest.

The McDonald’s headquarters was developed by Sterling Bay; Gensler served as the architect of record; interiors were designed by IA Interior Architects and Studio O+A; the general contractors were McHugh & ECI Executive Construction Inc.

Project Designer:
IA Interior Architects and Studio O+A
Project Architect:
Gensler
Project Fabricator:
IA Interior Architects and Studio O+A
Photography:
Parenti & Raffaelli LTD
Project Applications:
Ceiling, Space Divider
Building Types:
Corporate
 

Download Project Sheet

 

Project Images