Rhythm Apartments Lobby

Brothers Interiors selected Banker Wire decorative mesh to use as an artistic interior space divider

Products Used

Material: 
  • 01 - Plain Steel Wire Mesh
Secondary Finish: 
  • Bright Copper Plated
Application: 
  • Space Divider
Building Type: 
  • Apartment, Residential
M22-22 - Architectural Woven Wire Mesh , M33-5 - Architectural Woven Wire Mesh , S-12 - Architectural Woven Wire Mesh
MilwaukeeWisconsinUnited States
Project Details:

Rhythm Apartments Lobby

Rhythm Apartments is located in Milwaukee’s East Side. This 140,000 square foot luxury apartment building is designed to offer the ultimate in urban living. Efficiency designed micro-sized studios and one bedroom are perfect for young, urban professionals requiring flexibility and access to the heart of Milwaukee.

The large common area and lobby on the first floor of the building combines modern and retro elements designed by Brothers Interiors, a local Milwaukee based company. The lobby is meant for all tenants and their guests to enjoy, featuring carious seating areas and a functional kitchen. Striving to be the most unique apartment lobby in Milwaukee, Brothers Interiors selected Banker Wire decorative mesh to use as an artistic interior space divider.

Various patterns of Banker Wire woven wire mesh were used to help create a sense of intimacy in what was a large, open area. Bright copper plated pieces of M22-22, M33-5, and S-12 are carefully arranged to partition off the seating areas while still allowing tenants and guests uninterrupted sightlines in the lobby. The bright copper plating of the decorative mesh was done over plain steel and has a clear lacquer topcoat to maintain the secondary finish. The edges of the mesh pieces have been flow weled around the perimeter for a smooth appearance

Additional Images: 
Copper plated panels of M22-22, M33-5, and S-12 are carefully arranged to partition off the seating areas while still allowing tenants and guests uninterrupted sightlines
Various panels of Banker Wire woven wire mesh were used to help create a sense of intimacy in what was a large, open area.

Project Team

Project Architect: 
Eppstien Uhen Architects
Project Designer: 
Brothers Business Interiors